Valtakunnan ja Hämeenlinnan politiikkaa

Eurovaalien tulos oli mielenkiintoinen. Se saattaa antaa osviittaa jopa siihen, että seuraavissa eduskuntavaaleissa Vihreät ja Perussuomalaiset (persut) saattavat ottaa yhdessä n. 15 % äänipotin.  Jos RKP saa 5 %, Kristilliset 5%, tästä tulisi vahva ryhmittymä seuraaviin hallitusneuvotteluihin yht. n. 25% äänisaaliilla.   Katainen on vahvoilla seuraavaksi pääministeriksi, jos ei sössi kannatustaan, eli rakastu liikaa veroihin ja ala muutoinkin liian varovaiseksi. Jokainen poliitikko, joka ajattelee joka mutkassa vain omaa kannatustaan on huono renki omalle maalleen, ellei hän ei uskalla tehdä niitä tarpeellisia raakojakin päätöksiä. Jyrki ei taatusti helposti sössi ja onneksi hänen mieshormoonit eivät hyrrää Matin ja Iken malliin, jotta Jyrkin naisseikkailusta ei tarvinne lukea lehdistömme palstoilta.

Minkälainen hallitus seuraavaksi maahamme ? Se onkin hyvä kysymys. Jos SDP ja Vasemmistoliitto rämpivät yhteensä alle 30% kannatuksessa, kaikki vaihtoehdot ovat avoinna. Voisi tulla Kok, Kesk, Vihr, Persut,RKP ja Krist  laaja porvarihallitus, jonka takana olisi n. 70% äänestäjistä. Vihreet ja Persut voisivat lämmitä myös Kok, SDP, Vihreet ja Persut hallitukselle, heilläkin olisi takana n. 55% enemmistö äänestäjistä, jos siihen vielä RKP mukaan, niin enemmistö olisi selvä. Vihreet, Persut, RKP ja Kristilliset ovat seuraavissa hallitusneuvotteluisssa ”kuninkaantekijät”, jos toimivat yhdessä ja heillä olisi yht. noin 25 % äänipotti taskussaan. Itseasiassa heidän tahto silloin ratkaisisi tuleeko suomeen porvarihallitus vaiko sateenkaarihallitus. Tietysti Kok, SDP ja Vas pohjalle nojautuva hallitus olisi myös mahdollinen, RKP.llä vahvistettuna, mutta siihen on vaikea uskoa, jos vasemmiston suunta on edelleen alas. Olisi kansalaismielipiteen vähättelyä rakentaa vasemistopohjainen hallitus, jos vasureilla on yhteensä vain n. 30% kannatus.

Kuka näistä tietää, onhan Hämeenlinnassakin vasemmistolainen ykköskaupunginjohtaja, vaikka kaupunki on selvästi porvari-enemmistöinen. Vähän outoa oli se, että nekin jatkopaikat lyötiin lukkoon vähän ennen kunnallisvaaleja.  Asialla taisi olla Hämeenlinnan ”jääkiekkopuolue”, eräiden porvarivaikuttajien mielestä kaupunginjohtaja on niin kova jääkiekkomies, että se oli eduksi kaupunginjohtajan vakanssia hakiessa, seuraavaksi tuli vasta puoluetausta. Samat porvarivaikuttajat laittoivat myös tuoreen ja raikkaan Lulu Riikosen hiljaiseksi. Lulu ei tainnut vielä tietää, että Hämeenlinnassa on tälläinen ”jääkiekkopuolue”, jossa on jäseniä oikealta sekä vasemmalta, vaikka kansalta he eivät ole saaneet mitään avointa valtakirjaa sellaiseen toimintaan. Nyt kun Hämeenlinna laajeni, niin myös Keskusta sai vähän enemmin vaikutusvaltaa kaupungin asioihin. Kepulaisia ei liene vielä ole siinä ”jääkiekkopuolueessa”, kun he sentään uskaltavat kysellä tasa-arvon perään, jotta liikunnalle ja urheilulle menevät varat ohjattaisiin entistä tasapuolisemmin. Yleensähän se on niin, että jääkiekon edistämiseen 70% ja kaikille muille lajeille loput jämät jaettavaksi. Kyllähän Hämeenlinnassa muutkin lajit liikuttavat lapsia ja nuoria kuin jääkiekko, yhteenlaskettuna nämä toiset lajit liikuttavat lapsia ja nuoria selvästi enemmin. Näiden ”ei lätkälajien” lasten vanhemmat maksavat yhdessä myös veroja kaupungille selvästi enemmin, verrattuna lätkäperheiden vanhempien tuomaan veropottiin.  Hämeenlinnaan pitäisi perustaa esim. JYHAU piilopuolue, eli jalkapallo, yleisurheilu, hiihtolajit, ammunta ja uinti, se olisi vastine tälle salaiselle jääkiekkopuolueelle. Jossakin näin kerran mainostaulun;  Hämeenlinna liikuntakaupunki, toivottavasti tämä muistetaan kun leikkauksia tehdään. Vanhukset ja nuoret, molemmat ovat tärkeitä, vielä tärkeimpiä ovat tietysti ne veronmaksajat, eli perheet ja yritykset, jotka koko lystin maksaa. Sissänlämpiävällä päätöksenteolla ajamme täältä asukkaita pois ja itseensärakastuneeseen kaupunkiin on vaikeaa saada uusia avarakatseisia asukkaita, taikka yrittäjiä/yrityksiä.  

 

 

 

  

 

 

 

 

Jätä kommentti

css.php