Ruottalaiset ovat hölmöjä jos euroon haksahtavat

Ruotsalaiset ovat tyhmiä jos aikovat siirtyä euroon. Käykääs katsomassa paljonko naapurissa tavarat maksaa. Hienon Volvon saa 7000 eurolla, Thaimaahan lentää edestakaisin n. 400 eurolla ( 4000 SEK), vene joka Suomessa maksaa 30 000 maksaakin ruotsissa 20 000 !  Palkat ovat samalla tasolla kuin suomessa, lainakorot samat kuin suomessa, lainaa saa helpommin kuin suomessa, vaikka juuri näillä argumenteilla suomeakin euroon ajettiin (peloteltiin). Ruoka on ruotsissa halvempaa jauhelihasta aina hienoon pihvilihaan.

Suomessa saadaan vääntää selkävääränä hommia, että saadaan autolainat ja venelainat maksettua, ruottalainen selviää niistä monta vuotta nopeammin. Ruotsissa vientiteollisuus vetää halvan kruunun turvin. Ainoan mokan Ruotsi teki, kun möivät autoteollisuuden ulos, olisivat alkaneet itse tekemään”pieniruokasia” malleja, Volvo ja Saab ovat kuitenkin vahva brandi maailmalla. Ruottin eläkerouvat tekevät suuren mokan, jos lähtevät äänestämään halpojen ulkomaanmatkojen perässä euron puolesta, sen ”euron ” kääntöpuolena kaikki hinnat nousevat kotomaassa 30% että heilahtaa ja joka vuosi vähän lisää. Perheiden vuosikulutuksesta kuitenkin yli 90% menee kotimaan hankintoihin. Lisäksi vienti heikkenee ja porukkaa aletaan heittää verstaista ulos niinkuin eurosuomessa nyt tehdään.

Koko eurovaluutta on poliittisen eliitin vouhotusta. Eihän sitä huomaa hintojen nousua, kun ajelee päivittäin mustan auton takapenkillä, syö edustuslounaita, käy edustusparturissa, veneilee firmojen edustusjahdeilla jne, siinä jää rahaa niin paljon säästöön, että kotomaan hinnannousuja ei edes huomaa. On eurossa hyviäkin puolia, mutta kansan rahvaalle se merkitsi vain hinnan nousua, jos ihan rehellisiä ollaan. Ketkä suomen sitten euroon veivät, ei ainakaan nykyinen porvarihallitus, vaikka sekin sitä euroa kovasti puolustaa ?

 

 

 

Jätä kommentti

css.php